Bedrijf mag digitale aangifte weigeren
digitale DEN HAAG - Twee kleine ondernemers hoeven geen elektronische aangifte te doen bij de Belastingdienst, hoewel ze wel een computer hebben. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vorige week bepaald. De boetes die de fiscus hen had opgelegd omdat ze op papier aangifte hadden gedaan zijn vervallen.


Bedrijven die in het bezit zijn van een computer mogen sinds 2005 geen papieren aangifte meer doen. Ze zijn verplicht om de aangifte digitaal, via internet aan te leveren bij de belastingdienst. De twee ondernemers die deze zaak hebben aangespannen, beschikken wel over een computer, maar hebben geen internetaansluiting. Ze vinden het onzin om speciaal voor de belastingaangifte een internetverbinding te laten aanleggen. Maar de belastinginspecteur stuurde hun enveloppen retour met een flinke boete erbij. Dat mag dus niet van de Arnhemse rechter.


De Belastingdienst gaat direct tegen deze uitspraak in beroep, aldus een woordvoerder van het ministerie van Financien. ,,Wij vinden het niet onnodig bezwaarlijk dat ondernemers met een PC ook internet moeten nemen.'' Volgens het ministerie doet inmiddels 99 procent van de ondernemers zijn aangifte via de computer.

Bron: Nederlands Dagblad 3 mei 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant