Belastingaangifte via pc werkt niet
Belastingaangifte AMSTERDAM - Duizenden belastingbetalers die hun aangifte digitaal willen doorsturen zijn in problemen gebracht door een nieuwe fout van de Belastingdienst.


De elektronische aangifte voor de inkomstenbelasting 2006, die op 1 april binnen moet zijn, blijkt op computers met Windows 98 en opvolger Windows Millennium (ME) niet te versturen, bevestigt de fiscus. Gebruikers komen daar pas achter op het moment dat ze de aangifte hebben ingevuld en willen verzenden. Naar schatting een op de twintig particulieren heeft deze software op de computer, maar ook kleinere bedrijven gebruiken de programma's. Wie een aangifte stuurt, krijgt een foutmelding op het scherm. We weten niet wat de oorzaak is, reageert de woordvoerster die het probleem gisteren ontdekte. We zoeken hard naar oplossingen.


Garantie

De fiscus adviseert de belastingbetaler voorlopig geen elektronische aangifte te doen. De Belastingdienst denkt te kunnen garanderen dat het probleem voor 1 april is opgelost.


Het probleem zit volgens de woordvoerster in de software van de Belastingdienst, waarover tot nu toe vooral belastingadviseurs hun gal spuwden. De fouten in de automatisering van de fiscus zijn pas over vijf tot tien jaar helemaal op te lossen, bleek eerder uit onderzoek van het ministerie van Financin en accountantsorganisatie KPMG. De blokkade is er een uit een serie fouten in de afgelopen maanden, die honderdduizenden mensen in problemen bracht.

Bron: Telegraaf 10 februari 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant