Belastingdienst en rdw blokkeren kentekens wanbetalers
Belastingdienst De Belastingdienst en de RDW gaan voorkomen dat notoire wanbetalers motorrijtuigenbelasting nieuwe kentekens op hun naam kunnen overschrijven. Mensen die 5 keer hun motorrijtuigenbelasting niet, of niet geheel hebben betaald, worden bij de RDW in Veendam geregistreerd. Deze zorgt voor een blokkering in het RDW systeem gekoppeld aan het sofinummer van de wanbetaler. Wanbetalers die op het postkantoor proberen een nieuw voertuig op hun naam te laten zetten komen dan van een koude kermis thuis. De Belastingdienst verstuurt nog deze week zon 2000 brieven om wanbetalers te waarschuwen voor een dreigende blokkering.


De blokkade wordt pas opgeheven als de openstaande belastingschulden zijn voldaan. De blokkade geldt voor het overschrijven van autos, motoren, caravans, bromfietsen, scooters en aanhangwagens.


Wie een betalingsachterstand heeft met het betalen van motorrijtuigenbelasting ontvangt voortaan onmiddellijk een waarschuwingsbrief. Hierin wordt gewezen op de gevolgen van het niet-betalen. Overigens zal de meerderheid van het publiek hier niet mee te maken krijgen omdat zij de motorrijtuigenbelasting via een automatische incasso betalen.


De proef met de kentekenblokkering start in enkele regios en wordt in 2008 landelijk ingevoerd.

Bron: Ministerie van Financin 16 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant