Belastingdienst kans op fouten toegenomen
Belastingdienst DEN HAAG - De Belastingdienst kampt met problemen en vooral mensen met een huurtoeslag horen te laat waar ze aan toe zijn. Het computersysteem staat onder druk door de toename van het werk en door nieuwe regelgeving. De kans op fouten is daardoor toegenomen. Dat staat in het beheersverslag van de Belastingdienst over 2006.


Het managementteam is vol lof over de manier waarop de medewerkers met de problemen omgaan: Zij moeten bijspringen, extra werk doen, mensen aan de balie en de telefoon proberen te helpen en vastgelopen ICT-systemen weer aan de praat krijgen.


Volgens het managementteam is de inzet van de mensen groot. Hoewel ze niet blij zijn met het verloop van de cao-onderhandelingen, zijn ze toch loyaal aan de publieke zaak.


De Belastingdienst krijgt kritiek van de Nationale Ombudsman, de Algemene Rekenkamer en de Tweede Kamer, maar volgens het managementteam gaat het vaak over dezelfde fouten.


Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op. Er zijn honderden nieuwe medewerkers aangetrokken en er is een begin gemaakt met het oplossen van de computerproblemen, aldus het beheersverslag.


Uit het beheersverslag blijkt dat de fiscus vorig jaar 127 miljard euro heeft binnengehaald, 7 miljard meer dan in 2005. Op luchthaven Schiphol stuitte de fiscale opsporingsdienst op ruim 3,7 miljoen euro aan witwasgelden.


De inbeslagname van cocane liep vorig jaar verder terug als gevolg van de 100-procentcontroles door de douane op vluchten uit de Nederlandse Antillen, Aruba, Venezuela en Suriname.

Bron: Telegraaf 22 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant