Belastinggeld moet terug naar de burgers
Belastinggeld Het Amsterdamse gemeentebestuur heeft het afgelopen jaar maar liefst zestig miljoen euro overgehouden, onder meer door een gunstige ontwikkeling van de deelnemingen in bedrijven. Dat is mooi, want zuinigheid met overheidsgeld moet altijd worden geprezen.


Politici zouden echter geen politici zijn als ze daar niet snel een bestemming voor hebben. Binnen een mum van tijd zijn er leuke dingen voor de mensen bedacht. Maar lastenverlichting komt nauwelijks in het woordenboek van de hoofdstedelijke bestuurders voor.


Ze vergeten daarbij dat burgers en bedrijven elk jaar weer als een citroen worden uitgeknepen. Over de rug van de belastingbetaler worden brutale lastenverhogingen doorgevoerd, waarbij alleen al de misdadige verhogingen van de erfpachtcanon in de hoofdstad nog steeds een nachtmerrie zijn voor veel huiseigenaren, om maar te zwijgen over de idioterie rond de parkeertarieven.


Voor het linkse college, en ook voor andere gemeentebesturen die geld overhouden op hun begroting, geldt er maar n devies: dat geld was van de burgers en moet rechtstreeks terug naar de burgers.


Het belangrijkste tegenargument van de politici is dan altijd: het gaat slechts om een druppel op een gloeiende plaat. In het land met ongeveer de hoogste belastingtarieven ter wereld zijn de belastingbetalers zelfs daar al blij mee.

Bron: Overgeld.nl 2 mei 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant