Belastinggids op maat goedkoop alternatief voor almanak
Belastinggids De boekhandel ligt vol vuistdikke gidsen die helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Maar waarom zou je betalen voor de hoofdstukken die je niet gebruikt? Daarom is er dit jaar voor het eerst de Belastinggids op maat, waarbij je alleen de informatie krijgt die je nodig hebt.


Via de website www.belastinggidsopmaat.nl kan iedereen zijn eigen gids samenstellen. Naast het algemene onderdeel zijn er elf afzonderlijk te bestellen hoofdstukken, varierend van Fiscaal Partnerschap tot Eigen Woning, en van Lijfrentepremies tot Monumentenpanden. Alle hoofdstukken zijn er in een versie met en zonder fiscaal partner. De versie met fiscaal partner wordt automatisch toegestuurd zodra het hoofdstuk over partnerschap is aangevinkt.


Fiscaliste Marjan Langbroek heeft de gids op maat geschreven in begrijpelijke taal. In heldere voorbeelden wordt de soms taaie materie duidelijk uitgelegd. Bovendien geven kaders aan wat cht belangrijk is, zodat de luie lezer alleen kan volstaan met het doornemen van de kaders.


De Belastinggids op maat is aanzienlijk goedkoper dan de gebruikelijke handboeken. Zo kost de - eveneens door Langbroek geschreven - Belastinggids van de Consumentenbond 20. Voor de Belastinggids van Kluwer betaal je 21,50 en Elseviers Belasting Almanak kost 24,95. De Belastinggids op maat is er al vanaf 5 voor het algemene deel. Ieder los onderdeel kost 1 extra. Indien je alle delen wilt hebben betaal je dus maximaal 16.


De kosten van de gids kunnen laag blijven omdat hij wordt aangeboden als pdf-bestand. Een papieren versie zal dus zelf uitgeprint moeten worden.

Bron: Overgeld.nl 20 februari 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant