Cao actie belastingmedewerkers nemen telefoon niet op
belastingmedewerkers AMSTERDAM - Medewerkers van een groot aantal kantoren van de belastingdienst nemen maandag 19 maart de hele dag de telefoon niet op. Zij voeren de komende weken actie voor een goede cao voor de rijksambtenaren.


De acties worden per week een dag langer. De bonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF en Ambtenarencentrum werken in de derde actieweek van de belastingdienst aan een landelijke stakingsdag voor de belastingkantoren.


Het niet beantwoorden van de telefoon heeft negatieve gevolgen voor de dienstverlening van de belastingdienst, verwachten de bonden. De afhandeling van vragen en verzoeken van burgers, bedrijven en consulenten zullen vertraging oplopen. De belastingtelefoon wordt in het algemeen wl opgenomen door callcentermedewerkers die geen rijksambtenaar zijn en dus niet meedoen aan de actie. Maar zij kunnen niet terugvallen op de deskundigheid van de medewerkers van de kantoren voor de wat ingewikkelder vragen, of andere dienstverlening als het verstrekken van sofi- en btw-nummers. Dus ook de beller naar de belastingtelefoon kan hinder ondervinden van de acties.


De bonden voor de rijksambtenaren verzwaren de acties omdat ze nu al 10 weken actie voeren en er nog steeds geen uitzicht is op een cao voor de rijksambtenaren. De bonden vragen 2,5 procent loonsverhoging, een flinke stap op weg naar een volledige dertiende maand en een compensatie voor de sterk gestegen kosten voor de zorgverzekering. Oud-minister Remkes bood tot nu toe twee procent, van minister Ter Horst hebben de bonden nog niets vernomen.


Van de dertien belastingdienstregio's doen er 11 mee aan de actie. De volgende belastingkantoren voeren actie op 19 maart: Groningen, Assen, Emmen, Heerenveen, Leeuwarden, Eelde, Veendam, Alkmaar, Hoorn, Zaandam, Amsterdam, Almelo, Enschede, Doetinchem, Winterswijk, Zwolle, Lelystad, Apeldoorn, Den Haag, Rijswijk, Gouda, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Rotterdam, Dordrecht, Breda, Terneuzen, Roosendaal, Goes, Maastricht, Heerlen, Venlo, Roermond, kantoor Buitenland.


De volgende kantoren voeren actie van 19 maart tot en met 23 maart: Maastricht, Venlo, Heerlen, Roermond, kantoor buitenland.

Bron: Telegraaf 18 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant