Den haag wil vrijstelling belasting in probleemwijken
probleemwijken DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft donderdag een voorstel ingediend bij minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) om de overdrachtsbelasting in probleemwijken af te schaffen. Vogelaar bezocht donderdag Den Haag Zuidwest, een van de veertig probleemwijken op het lijstje van de minister.


De Haagse wethouder Bouwen en Wonen Marnix Norder pleitte voor drie fiscale maatregelen. De fiscale regelgeving vanuit het Rijk belemmert soms de voortgang van stedelijke ontwikkeling. We vragen nu aan het Rijk om daar iets aan te doen, zonder dat het veel kost, aldus Norder.


Norder wil dat de gemeente, woningcorporaties en projectontwikkelaars worden vrijgesteld van overdrachtsbelasting als ze onderling grond overdragen. Daarnaast pleitte hij er bij Vogelaar voor dat de overdrachtsbelasting bij een overdracht binnen de woningcorporatie wordt afgeschaft. Tot slot hoopt Norder dat de strafheffing vervalt wanneer de gemeente nieuwe voorzieningen tegen een symbolisch bedrag koopt.

Bron: Telegraaf 12 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant