Duizenden vragen over de digid
Duizenden DigiD bezorgt veel belastingbetalers hoofdpijn. Bij de Belastingdienst komen dagelijks tussen de 2000 en 3500 telefoontjes binnen van mensen die een vraag of klacht hebben over hun code. Dat is overigens een relatief klein percentage van de 40.000 vragen die dagelijks binnenstromen.


Ook bij de organisatie achter DigiD stromen vragen binnen. ,,Wij krijgen er wekelijks zon 34.000 per week, maar het loopt op naarmate 1 april nadert, aldus een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken. ,,Ongeveer 13 procent daarvan gaat om codes die niet werken. Soms komt dat ook omdat mensen vergeten hun capslock (waar je op het toetsenbord hoofdletters mee maakt) uit te zetten. Tussen de 22 en 25 procent gaat om gebruikersnamen of wachtwoorden die men kwijt is. De rest zijn algemene vragen: hoe werkt het? Is het wel veilig? Mijn activeringscode is verlopen. Wat moet ik doen?


Klachten druppelen mondjesmaat binnen bij de Nationale Ombudsman in Den Haag. ,,Wij hebben wel wat klachten gekregen over DigiD, maar het loopt nog niet de spuigaten uit. Het gaat vooral om bijvoorbeeld ouders die voor hun gehandicapte kind aangifte willen doen of kinderen die dat juist voor hun ouders in het verpleeghuis doen. Voor zulke situaties zoeken we samen met de Belastingdienst een oplossing.


Meer over DigiD: www.digid.nl www.belastingdienst.nl/variabel/digid/digid.html

Bron: Overgeld.nl 12 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant