Fiscus jaagt fraudeurs harder op
fraudeurs De Belastingdienst heeft een nieuw plan ontwikkeld om fraudeurs beter op te sporen en aan te pakken. Daarvoor zijn 700 extra medewerkers aangetrokken en opgeleid die in het veld meer gaan controleren op kwaadwillende belastingplichtigen. Ook komen er door het hele land stop-en-betaalacties van automobilisten die worden herkend als notoire wanbetalers. Dat maakte het ministerie van Financin donderdag bekend.


Het gaat de fiscus vooral om ondernemers die in verschillende nieuwe branches actief zijn. Het betreft onder meer belwinkels, de vastgoedsector en groothandels. Ook de snel opkomende wokrestaurants kunnen extra controles verwachten. Voor de extra controles worden de komende jaren nog meer fiscale toezichthouders aangetrokken. In 2011 zal hun totaalaantal uitkomen op bijna 7000. Dat zijn er ruim 1500 meer dan nu, aldus een woordvoerder van Financin.


Daarnaast komen er door het hele land acties tegen notoire wanbetalers. De fiscus werkt daarbij samen met de politie en diverse gemeenten. Flitsautos zullen autos scannen op openstaande belastingschulden, waarna de politie hen direct van de weg haalt. De betrokkenen kunnen pas doorrijden nadat de schuld ter plekke is voldaan. Gebeurt dat niet, dan wordt de auto in beslag genomen.


Staatssecretaris Kees de Jager van Financin stelt dat de acties niet alleen geld zullen opleveren. Het is ook belangrijk mogelijke fraudeurs verder te ontmoedigen.

Bron: Overgeld.nl 19 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant