Fiscus jaagt op wokrestaurant en belwinkel
wokrestaurant DEN HAAG - De fiscus opent massaal de jacht op fraudeurs, die de Belastingdienst op grote schaal tillen. Daarbij worden onder meer de vastgoedsector en de groothandels onder de loep genomen.


De Belastingdienst heeft zo'n 700 rechercheurs aangetrokken die gaan jagen op tientallen miljoenen euro's die nu buiten het zicht van de fiscus worden gehouden.


Fraudeurs

Met het grootschalige, nieuwe antifraudeproject zullen tal van bedrijfstakken worden doorgelicht. In de komende vier jaar moet het aantal antifraudespecialisten zelfs gestegen zijn tot 7000 medewerkers.


De afkondiging van de oorlog tegen fraudeurs zal vandaag bekendgemaakt worden door de Belastingdienst. De fiscus komt dan ook met een lijst van sectoren die intensieve controles kunnen verwachten, omdat zij tot de risicogroepen worden gerekend.


Zo vermoedt de fiscus dat er veel belastinggeld valt te halen bij de wokrestaurants, die zich als een olievlek over ons land verspreiden.


Behalve het vastgoed worden ook de administraties van de talloze belwinkels, ompakbedrijven, uitzendbureaus doelwit, net als de afval- en schrootverwerkers.


Particulieren moeten rekening houden met onderzoek naar spaartegoeden op geheime buitenlandse rekeningen.

Bron: Telegraaf 19 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant