Fiscus presenteert grootschalig antifraudeproject
antifraudeproject De Belastingdienst heeft zevenhonderd rechercheurs aangetrokken die jacht moeten maken op fraude. De fiscus gaat extra controles uitvoeren bij belwinkels, in de vastgoedsector en bij groothandels. Ook een deel van de snel opkomende wokrestaurants wordt onder de loep genomen, meldt het ministerie van Financin donderdag. Het aantal antifraudespecialisten stijgt de komende vier jaar tot bijna zevenduizend.


De Belastingdienst heeft donderdag een nieuw grootschalig antifraudeproject aangekondigd. Samen met de politie en gemeenten worden 'stop-en-betaal'-acties georganiseerd. De kentekens van passerende auto's worden gescand. Wie meerdere openstaande belastingschulden heeft wordt van de weg gehaald en moet direct betalen om te voorkomen dat zijn auto in beslag wordt genomen.


De bestaande controles van malafide uitzendbureaus en de afval- en schrootverwerkende industrie gaan op dezelfde voet door. Particulieren met spaarrekeningen in het buitenland kunnen ook rekenen op extra aandacht van de fiscus.

Bron: De Pers 19 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant