Fiscus slecht bereikbaar door staking
bereikbaar De Belastingdienst dreigt de komende dagen door ambtenarenstakingen erg slecht bereikbaar te zijn voor hulp bij de aangifte inkomstenbelasting, verplicht voor 1 april.


Ambtenaren kondigen stakingen aan om 2,5 procent meer salaris af te dwingen. In een van de drukste perioden, als Nederland de belastingaangifte voor 1 april moet inleveren, kunnen belastingbetalers de fiscus dan veel moeilijker bereiken, erkent de Belastingdienst.


De Belastingdienst probeert vakbonden er nu met man en macht toe te bewegen onbereikbaarheid van de fiscus te voorkomen. Het indienen van elektronische aangiftes is naar verwachting geen probleem, de hulp van de fiscus bij persoonlijke aanvragen mogelijk wel.


Maar we doen er alles aan door overleg met de ambtenarenbonden het zo te regelen dat de dienstverlening aan klanten overeind blijft, bevestigt de directiewoordvoerder. Donderdag sluiten de eerste drie belastingkantoren in Nijmegen, Arnhem en Gorinchem, als het kabinet niet tegemoet komt aan de eisen van een salarisverhoging van 2,5 procent.


De eerste stakingen in een serie zijn voor vandaag ook aangekondigd bij de grote douaneposten in de Rotterdamse haven en drie gevangenissen.


Wanneer de werkonderbreking bij de fiscus begint, zullen deze belastingkantoren een dag onbereikbaar kunnen zijn, vermoedt de Belastingdienst. Door met personeel te schuiven, worden de belangrijkste klantendiensten bemand.


Belastingmedewerkers die anoniem willen blijven, voorzien chaos. Misschien blijft onze telefonische hulp nog in de lucht, maar als de staking uitbreidt, is dat bijna zeker niet vol te houden, aldus een medewerker.

Bron: Overgeld.nl 5 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant