Geen nieuw kenteken voor wanbetalers
wanbetalers Mensen die hun motorrijtuigenbelasting niet hebben betaald, kunnen binnenkort geen nieuw kenteken meer op hun naam schrijven. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gaat mensen die vijf keer hun motorrijtuigenbelasting niet, of niet geheel, hebben betaald registreren. Het gaat om een proef in enkele regio's. Volgend jaar wordt de regeling in het hele land van kracht, meldt het ministerie van Financin.


Wie een betalingsachterstand heeft met het betalen van motorrijtuigenbelasting, krijgt voortaan direct een waarschuwingsbrief. Wanbetalers die op het postkantoor proberen een andere auto op hun naam te laten zetten, zullen merken dat dit niet meer mogelijk is. De Belastingdienst verstuurt nog deze week zo'n tweeduizend brieven om wanbetalers te waarschuwen voor een dreigende blokkering.


In het RDW-systeem zijn de betalingen van de motorrijtuigenbelasting gekoppeld aan het sofinummer. De blokkade wordt pas opgeheven als de openstaande belastingschulden zijn ingelost. De blokkade kan behalve voor auto's ook voor het overschrijven van motoren, caravans, bromfietsen, scooters en aanhangwagens gelden.

Bron: De Pers 17 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant