Hilversum geeft parkeerbon ondanks hartaanval
parkeerbon Een 82-jarige man heeft van de gemeente Hilversum een parkeerboete gekregen, omdat hij zijn 89-jarige vrouw hielp die in een winkel hartklachten kreeg en daardoor de parkeermeter niet kon bijvullen.


Ondanks de medische nood, kreeg hij een boete van bijna vijftig euro, die de gemeente niet wilde schrappen.


Het echtpaar moest voor een dringende boodschap in het centrum van Hilversum zijn. De twee hadden voor n euro een parkeerkaartje gekocht. In een winkel zakte de vrouw met hartklachten in elkaar. Na haar verzorging was de parkeertijd met een kwartier verlopen.


De gemeente was niet gevoelig voor de bezwaren van het bejaarde stel tegen de boete, zo blijkt uit het vonnis in het vakblad Fiscaal up to Date.


De man, aldus de gemeenteadvocaat, had willens en wetens risico genomen: hij wist dat zijn vrouw slecht ter been was en last van hartkloppingen had. Ook had de man zijn vrouw moeten achterlaten om de parkeermeter bij te vullen, zo vonden Hilversumse ambtenaren.


De man stuurde de gemeente nog een doktersverklaring na, waaruit de medische problemen van zijn vrouw bleken, maar de gemeente was niet te vermurwen.


Afgewezen

De rechtbank Amsterdam heeft die boete nu afgewezen. Daarbij is de gemeente fors gekapitteld. Het is volgens de rechtbank niet meer dan begrijpelijk dat de 82-jarige zich grote zorgen maakte over zijn vrouw en minder over de parkeermeter.

Bron: Overgeld.nl 24 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant