Ik verdien bij met het schrijven van artikelen welke kosten mag ik tegenover de inkomsten aftrekken
schrijven Ik ben met FPU en schrijf eens per maand een stukje over de vorige eeuw in ons gratis weekblad De IJsselbode hier in Oudewater. Daarvoor krijg ik een vergoeding onder 'redactiekosten'. Die vergoeding bedraagt zo'n 100 euro voor een stukje van een hele bladzijde.


Ik heb die vergoeding bij de aangifte geboekt bij extra inkomsten. Nu maak ik veel onkosten. Ik bezoek mensen om over vroeger te praten, ga naar archieven ( bijv. in Arnhem) en maak dus reiskosten. Daarnaast bel ik veel, moest een nieuw scherm kopen, de inkt moet steeds aangevuld worden en ik zit veel op mijn werkkamer aan de stukjes te werken (verwarming, licht enz.).


Mijn vraag is natuurlijk: Wat kan ik hiervan bij 'gemaakte onkosten' invullen?


De reiskosten die u maakt om uw stukjes te schrijven kunt u aftrekken, evenals de inkt (voorzover gebruikt voor uw stukjes dus niet n cartridge per maand, maar u begrijpt wel wat ik bedoel). Afschrijving van het computerscherm (ook dat moet wel in het redelijke, u gaat uit van 10% restwaarde en u zult een gedeelte als privgebruik moeten bestempelen, een gedeelte is ten behoeve van uw stukjes, dat deel kunt u in drie jaar afschrijven). verwarming etc. van uw werkkamer is niet aftrekbaar.

Bron: Overgeld.nl 7 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant