Jaaropgave uwv te laat
Jaaropgave Enkele duizenden Nederlanders dreigen niet voor 1 april belastingaangifte te kunnen doen. Uitkeringsinstantie UWV heeft namelijk verzuimd om een fiks aantal jaaropgaven te versturen, die nodig zijn voor de aangifte.


UWV meldt dat er nog duizenden jaaropgaven ter controle op kantoor liggen. De uiterste datum voor versturing was echter 1 maart. Een vervelende situatie. We proberen ervoor te zorgen dat iedereen de opgaven zo snel mogelijk binnen heeft, zodat er alsnog tijdig aangifte bij de fiscus kan worden gedaan, zegt een UWV-woordvoerster. Zij laat weten dat voor een groot deel van deze groep geldt dat ze helemaal geen aangifte hoeven te doen.


Het UWV had er in totaal zon 50.000 opgaven uitgepikt waarmee mogelijk iets niet goed was. We willen natuurlijk geen opgave sturen waar fouten inzitten. Maar de controle heeft langer geduurd dan gedacht, aldus de zegsvrouw.


De instantie heeft de vertraging doorgegeven aan de Belastingdienst en raadt mensen aan die nu nog steeds niks binnen hebben, uitstel van aangifte aan te vragen.

Bron: Overgeld.nl 17 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant