Mag je voorlopige teruggaaf altijd houden
voorlopige Ik heb voorlopige teruggaaf gehad van mijn belasting. Moet je dat altijd terug betalen of is dat 99 procent dat je het mag houden?


Dat is moeilijk te zeggen. Wanneer u een aangifte zonder discutabele posten gedaan heeft en u zelf ook al berekend had dat u ongeveer het bedrag van de voorlopige teruggave zou moeten ontvangen dan kunt u er redelijk zeker van zijn dat u het bedrag kunt houden. Hetzelfde geldt voor de situatie waarin u ongeveer evenveel geld terug krijgt als in eerdere jaren en er geen grote veranderingen geweest zijn.


Ook dan zal de definitieve aanslag waarschijnlijk niet veel afwijken van de voorlopige aanslag, zodat u het bedrag niet terug hoeft te betalen.


Wanneer u echter blij verbaasd was over het bedrag dat u terugkrijgt, zonder dat er in uw omstandigheden veel veranderd is, dan moet u er rekening mee houden dat er misschien ergens een fout gemaakt is.Dat kan zowel door u zijn als door de belastingdienst. Waarschijnlijk zal die fout dan bij de definitieve aanslag weer gecorrigeerd worden zodat u (een deel van) het bedrag moet terugbetalen.


Over het algemeen kan men zeggen dat om vervelende verassingen te voorkomen het het veiligst is geld dat u van de belastingdienst heeft teruggekregen, pas uit te geven wanneer u de definitieve aanslag binnen heeft, pas dan weet u zeker dat u niets hoeft terug te betalen.

Bron: Overgeld.nl 20 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant