Omstreden imam ontkent oproep belasting weigeren
Omstreden AMSTERDAM - De omstreden imam Ahmed Salam, voorganger in een Tilburgse moskee, heeft zijn geloofsgenoten niet opgeroepen de Nederlandse staat schade toe te brengen door bijvoorbeeld geen belasting meer te betalen. Dat zei hij woensdagavond in het televisieprogramma Pauw en Witteman.


De Tilburgse imam, die in 2004 weigerde toenmalig minister Rita Verdonk een hand te geven, werd in december ontboden op het stadhuis omdat burgemeester Vreeman duidelijkheid wilde over de uitspraken. Over de aanleiding en de inhoud van het gesprek willen beide partijen niets zeggen.


Vreeman zou de imam in dat gesprek hebben laten weten dat hij niet in Nederland thuishoort. Volgens Salam is dat een misverstand.


In de uitzending van het televisieprogramma vertelde de imam dat hij nooit mensen heeft opgeroepen geen belasting te betalen. Ik betaal zelf ook gewoon mijn belasting. Volgens de geestelijke berust een en ander op een misverstand. De islam zegt dat je het land waar je woont geen schade mag toebrengen en moet respecteren.


Volgens de zoon van de imam heeft de moskee een hele goede band met het Tilburgse gemeentebestuur. We voeren hele goed gesprekken en hebben de fractievoorzitters uitgenodigd binnenkort langs te komen in de moskee.

Bron: Telegraaf 29 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant