Op welke kortingen heeft alleenstaande part time werkende moeder recht
alleenstaande Ik ben een alleenstaande moeder met een dochter van 9 en heb een bijstandsuitkering. Nu moet ik een baan zoeken voor 40 uur, maar ik vind mijn kind nog te jong om alleen na school te laten gaan. Mijn idee is om voor 20 uur een baan te zoeken, maar hoe staat dat dan met de kortingen waar je dan recht op hebt?


U wilt in plaats van 40 uur 20 uur gaan werken en u vraagt zich af of dit gevolgen heeft voor uw belastingkortingen.


Als alleenstaande ouder met een kind van 9 en een baan buitenshuis, heeft u in principe recht op de volgende kortingen: algemene heffingskorting, arbeidskorting, kinderkorting, combinatiekorting, aanvullende combinatiekorting, alleenstaande ouderkorting en aanvullende alleenstaande ouderkorting.


Waarschijnlijk zult u de invloed van 20 uur werken in plaats van 40 uur alleen merken in de hoogte van de arbeidskorting en de aanvullende alleenstaande ouderkorting. Deze zijn rechtstreeks gekoppeld aan de hoogte van uw inkomsten (tot een bepaald maximum waar u met 20 uur werken waarschijnlijk niet aan komt).


Overigens heeft u recht op zoveel kortingen dat u met een dienstverband van 20 uur (en zelfs van 40 uur) waarschijnlijk geen of nauwelijks belasting zult betalen.

Bron: Overgeld.nl 1 mei 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant