Staatssecretaris belastingaangifte wordt een makkie
belastingaangifte Staatssecretaris De Jager (Financin) wil het belastingstelsel aanzienlijk vereenvoudigen. Op die manier wordt het voor burgers en bedrijven veel makkelijker om aangifte te doen.


Maar bovendien is het de enige manier om de bezuiniging die het kabinet voor de hele overheid en dus ook voor de Belastingdienst op stapel heeft staan, uit te kunnen voeren. Al het vet is er al uitgeknepen, stelde De Jager. Als voorbeeld noemde hij de huurtoeslag, die nu afhankelijk is van tien voorwaarden.


De staatssecretaris voerde gisteren een debat over de problemen bij de Belastingdienst met de Kamer, die unaniem was in haar oordeel: de staatssecretaris moet snel orde op zaken stellen. Met de toezegging van De Jager om op korte termijn extra mankracht in te zetten en om in 2009 alle problemen met de zorg- en huurtoeslag opgelost te hebben, stelde hij de Kamer voorlopig gerust.


Verder zal het hele ICT-systeem vervangen moeten worden. Dat gaat zeker vijf tot tien jaar in beslag nemen. Dit betekent niet dat de komende jaren geen wijzigingen in het stelsel doorgevoerd kunnen worden, verzekerde De Jager, maar complexe wijzigingen zoals het toeslagensysteem kan de fiscus de komende jaren niet aan.

Bron: Overgeld.nl 20 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant