Thuiswerken fiscaal belonen
Thuiswerken Thuiswerken moet fiscaal aantrekkelijker worden. Werkgeversorganisaties en de vakbeweging zullen het kabinet hierom vragen bij hun eerstvolgende topoverleg, komend voorjaar.


Werkgeversvoorman Niek-Jan van Kesteren (VNO/NCW) zei eerder deze week dat in cao's moet worden vastgelegd dat kantoorpersoneel meerdere dagen per week thuis mag werken. Werkgevers willen zich inspannen om op die manier de files terug te dringen en het makkelijker te maken voor mensen om hun baan met hun privsituatie te combineren.


Volgens Van Kesteren zal het aantal files dalen als de 4 miljoen mensen met een kantoorbaan een of twee dagen in de week niet in de auto stappen. Ook wordt een bedrijf aantrekkelijker voor personeel wanneer dat de mogelijkheid krijgt meer thuis te werken. Door de aantrekkende economie dreigen grote personeelstekorten; werkgevers moeten hun werknemers een handreiking doen.


De vakbonden trekken gezamenlijk op met VNO/NCW. Wij dringen hier al jaren op aan. Uit eigen onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen die een baan heeft van twaalf uur per week of meer, vaker thuis wil werken, aldus een woordvoerder van vakcentrale FNV.

Bron: BN/De Stem 15 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant