Vvd stel top belastingdienst onder curatele
belastingdienst De ambtelijke leiding van de Belastingdienst moet onder curatele worden gesteld zodat bij de dienst de boel snel op orde kan worden gekregen. Daarnaast is een pas op de plaats noodzakelijk en kan het niet zo zijn dat de fiscus nog nieuwe taken op zich neemt.


Dat stelt de VVD-fractie in de Tweede Kamer die zich grote zorgen maakt over de problemen bij de Belastingdienst met de automatisering en de verwerking van bijvoorbeeld de toeslagen voor huur, zorg en kinderopvang.


Donderdag praat de Tweede Kamer met staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financin) over de situatie bij de fiscus. Hij is politiek verantwoordelijk voor de Belastingdienst.


Ik ben er echt klaar mee, zei VVD-Kamerlid Ineke Dezentj dinsdag. Ze vindt dat de staatssecretaris moet beslissen over het aanblijven van de ambtelijke top. Maar als het aan mij ligt, nemen de betrokken mensen hier zelf hun verantwoordelijkheid.


De Belastingdienst kampt al lange tijd met automatiseringsproblemen. Volgens het kabinet duurt het naar verwachting nog vijf tot tien jaar voordat orde op zaken is gesteld. Recent kreeg de fiscus ook al kritiek van de Nationale Ombudsman en de Algemene Rekenkamer op zijn dienstverlening.


De VVD wil dat bekeken wordt of de automatisering uitbesteed kan worden, dat er meer naar de kwaliteit van dienstverlening wordt gekeken en dat de fiscus een menselijker gezicht toont. Nu overheerst vooral het cijferfetisjisme, aldus Dezentj. Ook zou volgens haar bij nieuwe wetgeving eerst via een uitvoeringstoets moeten worden nagegaan of de fiscus het extra werk nog wel aan kan.

Bron: Overgeld.nl 17 april 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant