Wat moet een ondernemer doen met for bedrag
ondernemer Ik ben een ZZP-er die in oktober 2007 de 65 jarige leeftijd bereikt. In de afgelopen jaren is er steeds een FOR bedrag gespaard. Ik wil per die datum gaan stoppen met werken als ZZP-er.


Wat moet ik in de aangifte 2006 met dat FOR bedrag doen en wat is nu de status ervan, waar staat het bedrag in fiscaal opzicht? Wat is de precieze betekenis er eigenlijk van ?


De FOR is een vorm van belastinguitstel bedoeld voor ondernemers. Zij hoeven over geld in de FOR (dat voor hun oudedag bedoeld is) voorlopig geen belasting te betalen. Zij kunnen dit geld dan dus nog even gebruiken in hun onderneming. Te zijner tijd (en bij u zal die tijd snel aanbreken want u wilt in oktober stoppen met werken) zal er echter toch belasting over betaald moeten worden.


Over hoe u dit het beste kunt aanpakken moet u echt contact opnemen met een adviseur die ervaring heeft met ZZP-ers. Hij kan u dan een op uw situatie toegesneden advies geven. Dit gaat waarschijnlijk over veel geld, het is het dus waard hier een weloverwogen beslissing over te nemen.

Bron: Overgeld.nl 26 maart 2007


Belastingen in het nieuws


Bos gaat topinkomens aanpakken

Maatregel treft helft rijke huizenbezitters

Salaris top mag niet meer stijgen dan rest personeel

Salarisstijging top staatsdeelneming volgens cao

Wat gebeurt er als je samen een lot koopt en de hoofdprijs wint

Anwb verhouding belastingen is scheef

Belastingdienst int openstaande schulden in brabant